Body en chassis gescheiden!

Het was even middagje keihard doorbeunen maar het is dan eindelijk zover. Het oud ijzer van het polyester scheiden! We kregen gelukkig wat hulp van wat familieleden, want met 2 personen kom je toch wat handen tekort. Voordat we konden beginnen met tillen moest er natuurlijk eerst nog een vergeten boutje uitgeboord worden. Ook moesten de verwarmingsbuizen nog gedemonteerd worden. Nadien het geheel de garage uit gerold, en schragen in de garage opgezet.

Vervolgens moest er even een sanitaire stop gemaakt worden bij de snackbar, want in de garage beschikken we helaas niet over een toilet. Enkele versnaperingen verder hadden we genoeg moed verzamelend om het polyester gestel van het oude chassis te tillen. Met alle geboden hulp ging dit vrijwel moeiteloos.

Na het scheiden zaten we echter met een ander probleem. Het oude chassis past zoals het er op bovenstaande foto bijstaat niet meer in de garage.

Dus… Vooras verwijderd. En toen kwam de nieuwe haakse slijper weer van pas. Terwijl ik de bodemplaten er af aan het slijpen was, ging Romy druk aan de gang met het motorblok van het chassis en versnellingsbak te schroeven.

Aan het eind van de dag ging het oude chassis dan toch zo de garage in:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.