2de montage dag!

Vandaag ook enkele uurtjes aan de Bonito besteed. Zo heb ik het veerpakket in de vooras geschoven, wat nog tegen viel. Ik dacht dat je het er zo in zou schuiven, maar in het midden is de doorgang uiteraard precies de vorm die alle losse lamellen moeten vormen zouden ze perfect op elkaar liggen. En ja, dat liggen ze natuurlijk niet op het uiteinde en erbij kan je er ook niet 😉 Dit gat moest het doorheen:

Dus lamel voor lamel er door heen geschoven waarbij alleen de laatste even froeten was. Jeuj! Het eerste veerpakket zit:

Toen de draagarmen op de uiteindes van deze veerpakketten. Ook dat was een gevalletje, wat had je dan verwacht 😉 Deze draagarmen zijn namelijk natuurlijk ook voorzien van een gat wat precies de vorm van de trapjes van de lamellen heeft. En daar kan je helemaal niet bij! Uiteindelijk de veerpakketten er weer een stuk uitgehaald (niet niet door het middenstuk terug uiteraard ;-)) zodat ik ze vast kon houden als ik de draagarm erop zetten. Die draagarm meteen geborgd zodat deze er ook niet meer af kon. Vervolgens de andere kant wat gefrummeld tot het er zo in schuifde.

Het had nog wel wat aanmoediging nodig om de borgingsgaten voor het schroefdraad te krijgen, en omdat ik alleen was kwam ik daarvoor natuurlijk handen te kort, daarvoor even de spanband van mijn gereedschapskoffer afgetrokken (altijd handig), en die alles laten tegen houden. Taadaa

Daarna begonnen met de spindels monteren, daarvoor moest ik alleen eerst de oude camber-afsteldingen van de oude draagarmen afhalen. Iets wat ze vrijwillig liever niet deden, dus er was wat bruut gereedschap voor nodig 😉

Het volgende op het lijstje was de stuur inrichting, echter zitten er op de vooras 2 puntjes waar het beugeltje precies in moet vallen, alleen ons (nieuwe) beugeltje heeft geen uitsparingen hier voor… Dus dat moet eerst aangepast worden.

Daarom de stuurarmen er maar even losjes opgeschroeft, draad van de stuurdemper bout even opnieuw getapt en ook die er losjes op gezet.

Jelle was ondertussen bezig de remklauwen te spuiten. Niet dat ze nieuw anders lelijk zijn; maar voordat ze straks binnen een half jaar bruin eindigen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.