Grote stappen

Eindelijk wat grote stappen gemaakt.

Achterste wiellagers zitten ondertussen al tijdje. Nu hele zooitje weer verhuist is naar onze eigen loods, een vervolg gemaakt op de versnellingsbak.

Oude koppelingsveer verwijderd en nieuwe erop gezet.
De nieuwe paste alleen niet echt/echt niet! Het leek wellicht niet de goede (teveel spanning, paste niet lekker)…. Dus bij Paruzzi alle mogelijke veertjes besteld XD Gelukkig was 1 daarvan (inderdaad een andere) wél de goede 😀

om het veertje erop te zetten (en de bus te vervangen) moest de hefboom van de koppelingsvorm eraf. Daaaar had ie natuurlijk geen zin in, en had aanmoediging nodig:

Ook druklager gemonteerd en de aandrijfashoezen.


Dat laatste is nog niet zo makkelijk als het lijkt, ze zitten onder heeel veeel spanning en je komt er echt handen en ruimte te kort voor. Uiteindelijk wel gelukt en de bak zit er nu heel strak uit, wachtende op montage 😀

1 gedachte op “Grote stappen

  1. Hoi Jelle en Romy zo af en toe ff op jullie kijken en heb zeer grote bewondering voor jullie geduld met die auto, petje af.
    Jaren lang heb ik die auto zien staan daar en nu zijn jullie het met zoveel liefde en geduld aan het opknappen het moet wel heel erg mooi worden.
    En als het klaar is wil ik het graag ook in het echt kunnen bewonderen dan graag een berichtje naar mij. Maar dat zal nog wel ff duren aangezien er nog veel werk te doen is.
    vr gr E.R, KRAMER

    edma.kra@gmail.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.